Sobre mi

Kènia Yuj

Crec en el poder transformador del ioga i la meditació per nodrir el cos, la ment i l’esperit.

L’espai neix de la passió per compartir les pràctiques ancestrals del ioga, brindant un refugi de serenitat enmig del ritme accelerat de la vida quotidiana.

Buscarem alliberar-nos de les promeses d'autocura

Aprendrem a distingir la cura de l’autoexigència, tan oposades com properes, a la pràctica profunda de l’acceptació. Curar-se és donar-se salut en tots els aspectes de la vida, sent el seu plaer una part fonamental.

Trobarem un espai que no ens tanqui a l'interior

Buscarem l’harmonia entre allò que ens nodreix des de fora i la capacitat d’expansió des de dins. El ioga no és estancar-se al món interior sinó fluir entre fronteres que es difuminen, recollir allò que l’entorn ens dóna quan escasseja l’energia interior i regalar-la quan acabes exuberant.

Aprendrem a respirar, buscar calma i silenci mental

Aprendrem a fluir amb l’aire, inhalarem força i exhalarem moviment. Inhalarem calma i exhalarem les distraccions del pensament, les distraccions i els imperatius. Deixarem anar l’àncora del pensament que ens treu a nosaltres mateixos desdoblats i projectats cap a allò que hauríem de ser, cap on hauríem de arribar.

La curiositat ha estat el motor; el desconegut, la meta; l’amor i la paciència, el camí que no sempre he sapigut trobar:

 

El meu gran primer desconegut vaig ser jo mateixa. El món interior m’atreia amb una força ferotge, era tan bonic com terrorífic, tan proper com inaccesible. Volia buscar-lo en retirs de meditació, voluntariats en centres budistes, tallers de respiració conscient, Reiki… No em vaig trobar.

 

El segon gran desconegut va ser el meu cos. Fa uns anys corria per la muntanya, el meu moment de connexió amb el cos, la naturalesa i l’esperit de superació. Desconeixia els meus límits i els buscava, entrenava dur mentre les lesions s’acumulaven i el cos no es recuperava de la fatiga. No vaig trobar el cos, em vaig posar malalta.

 

El tercer desconegut va ser el món. Vaig estudiar Filosofia, Política i Economia intentant entendre el funcionar d’un món que se’m feia extrany. A més sabia, menys entenia. Van passar les pàgines, les entregues, el màster, el projecte de tesis doctoral. No vaig trobar el món, vaig deixar la tesis.

El que sí he trobat és el ioga.

 

En la pràctica de yoga vaig aprendre que m’havia equivocat intentant conèixer veritats estables sobre mi mateixa, la potència del meu cos i el funcionament del que ens envolta fora del nostre control.

 

Els processos vius canvien, evolucionen, i l’aprenentatge estava tan sols en tolerar i acceptar aquest canvi. Vaig trobar eines per escoltar-me i actuar amb coherència amb els meus estats canviants. Em va semblar increïble, necesitava compartir l’experiència.

 

Vaig rebre la meva formació oficial com a profesora de ioga a Arhanta Yoga Ashram, projecte iniciat a la India. Allà vaig veure’m submergida en el nou estil de vida que suposava el yoga: un canvi de prioritats, de tempos, de visió, d’emoció… Des d’aleshores he estat oferint plans personalitzats de yoga restauratiu per recuperació de lesions i gestió emocional així com classes més dinàmiques en gimnassos com Nivel 3 (Bilbao), Metropolitan (Madrid) i Més (Palamós).

 

Per fi Kènia Yuj aterra en un espai físic, un espai per cuidar-se. El ioga és el primer pas d’un projecte ambiciós que neix del més profund de la meva necessitat d’acompanyar i tenir cura del meu voltant. Busca crèixer per trobar la cura més global i holístic possible de la salut i el benestar de les persones. Amb vistes a aquest objectiu estudio psicologia i medicina tradicional xinesa, dos cares de la mateixa moneda. Namaste als que en formeu i als que en formareu part.

×

Hola!

Pots escriure'm per qualsevol dubte :)

×